Taito-mökin kokoamisohje

Talon osat
- pohjalevy
- sivuseinä x 2
- etuseinä
- välipohja
- kattokappaleet x 2
- erkkerin katot x 2
- erkkerin sivut
- 3 listaa välipohjaan

Voit halutessasi tapetoida tai maalata osat ennen kokoamista. Vältä liikaa veden käyttöä vanerin kanssa. Jos maalaat levyt, ne on hyvä maalata molemmin puolin taipumisen estämiseksi.

Käytä liimaamiseen puuliimaa. Anna liiman kuivua rauhassa vaiheiden välissä. Käytä maalarinteippiä puristimena liimauksissa, ja poista teipit heti liiman kuivuttua. Liiman suositeltu kuivumisaika löytyy käyttämäsi liiman pakkauksesta. 

1. Liimaa erkkerin katto suorakulmaan. Hyödynnä kattokappaleen ja lattian suorakulmia kuvan mukaisesti. Tue liimattu sauma maalarinteipillä kuivumisen ajaksi.

2. Liimaa erkkerin katto talon kattoon.

3. Liimaa seuraavaksi katon harja. Aseta sivuseinä katon harjan sisäpuolelle  oikean kattokulman varmistamikseksi.

4. Jätä sivuseinä katon sisään kuivumisen ajaksi ja tue kattosauma maalarinteipillä.

5. Kiinnitä seinät pohjalevyyn. Levitä liimaa ulokkeisiin (merkitty keltaisella). Nosta seinät pystyyn, ja tue liitokset maalarinteipillä liiman kuivumisen ajaksi. Varmista, että seinäkappaleet ovat oikeinpäin ja liitokset sopivat toisiinsa. Käännä levyt tarvittaessa.

6. Nosta seinät pystyyn, ja tue seinäliitokset maalarinteipillä.

7. Merkitse lattian korkeus lyhyemmän listan avulla haluamallesi korkeudelle. Laita merkit talon sisäseiniin. Esimerkkitalossa korkeus on 19 cm (noin 230 cm 1:1 koossa). Tontun mökissä korkeus on erkkerin tasolla. 

8. Liimaa lattialistat paikoilleen merkkaamallesi korkeudelle. Kiinnitä ensin etuseinän lista ja sitten sivuseinien listat. 

 

9. Liimaa lattia paikoilleen ja vedä teippi seinien väliin puristamaan kunnes liima on kuivunut. 

10. Hio erkkerin kulmapalan lyhyin sivu eli yläreuna 45 asteen kulmaan, jotta se istuu kattoa vasten. Tee kulmapaloista peilikuvat keskenään.

11. Liimaa kulmapalat paikoilleen erkkerin seiniksi seinän sisäpuolelle. Viistot reunat tulevat talon sivuille päin.

12. Liimaa katto mökin päälle.

 

13. Valmista tuli! Nyt on aika alkaa sisustamaan mökkiä.